Tarot

Ghicit in carti de tarot.Prezicere GRATIS: 

Ghicitul in carti de tarot sau cartomantia este o metoda de citire a viitorului foarte limitata.Eu va propun o varianta mult mai buna,dupa parerea mea singura varianta acceptata de Dumnezeu.Puterea pe care o am de la Dumnezeu nu tine cont de aceste carti de tarot,aceste obiecte lumesti.Daca ati ajuns pe pagina mea,inseamna ca Dumnezeu vrea sa aflati adevarul,sa nu mai fiti nevoiti sa cautati in alta parte raspunsuri la problemele dumneavoastra.Astept sa ma contactati apeland numarul de telefon de mai sus.Sunati sa vedeti diferenta !

Semnificatia cartilor de tarot :

“Tarotul (rota, in latina, inseamna roata) este cunoscut ca un mijloc de de prezicere a viitorului, iar simbolurile sale sunt cheia catre psihic si trezirea constiintei. Aceasta stiinta ezoterica ofera o precizie analitica a figurilor si numelor. El cuprinde 78 de carti (arcane), figuri simbolice, dintre care 22 sunt arcana majora (atuurile), iar celalalte 56 formeaza arcana minora. Arcana inseamna in limba latina secret. Arcana Minora este impartita in 14 carti, pentru fiecare dintre cele patru culori: carou, trefla,cupa si pica.Acestea sunt la randul lor impartite in doua categorii: cele numerotate de la 1 la 10 si inca 16,cele de curte.Fiecare carte reprezinta o figură simbolica si fiecare imagine este un suport de meditatie, un mijloc de percepere a fluxului existentei universale.

Cunoasterea acestor simboluri permite intelegerea si interpretarea directa a arcanelor, acestea cuprinzand diferite aspecte legate de viata. In simbolismul tarotului, se regasesc toate traditiile spirituale autentice din Orient si Occident. Filozofii care au studiat această problematica au fost de parere ca raspunsul cautat se afla in intrebare.

Pozitia Inversata

Aproape jumatate dintre carti,atunci cand sunt impartite apar in pozitie inversata, ceea ce inseamna ca neaga sau modifica sensul lor. De exemplu: Moartea in pozitie dreapta inseamna“schimbare” dar inversata reprezinta “stagnare”.Fiecare pachet este divizat in doua parti. Arcana majora (arcane: termen latin pentru secret) este compusa din 22 de parti care reprezinta mesaje simbolice, elemente in universul psihic si experientele pe care le vom aduna in calatoriile spirituale.

Primele dateaza din 1392 si se spune ca ar fi fost pictate de Jacquemin Gringomeur pentru regele Frantei din acea vreme. Cele mai vechi cartoi de tarot care mai exista si astazi sunt cele pictate de artistul italian Bonifacio Bembo, în 1422,pentru ducele de Milan. Exemplele vechi includ: tipul veneţian( lombard), ce este la fel ca cel modern;tipul lui Mantegna cinci serii de cate zece carti fiecare; tipul din Bologna – are 62 de parti, pentru ca nu are figuri in Arcana Minora; Minchiate de Florenţa – 98 de parti cu 78 de parti standard completate cu 20 de parti majore (cele 12 zodii), patru elemente naturale (foc, apa, aer si pamant) si patru virtuti cardinale (speranta, prudenta, credinta si caritatea).

Arcana Majora

Arcana Majora include tot pachetul, fiecare numerotata cu un numar roman.In continuare sunt prezentate descrierile generale ale semnificatiei fiecarei carti:1. Nebunul – Alegerile, noile drumuri, naivitateaI.2. Magicianul – Creativitatea, puterea personala, deceptia.3. Preoteasa Influentele subconstientului, spiritualitatea, intuitiaIII.4. Imparateasa – Bunastarea materiala, fertilitatea, maternitateaI5. Imparatul -Liderul, paternitatea.6.. Preotul – Regulile conventionale.6. Indragostitii – Relatiile, alegerile in dragoste.7. Carul – Ratiunea care domina emotiile, calatoriile, directiile noi.8. Forta – Dragoste peste ura, hotarare, caracter 9. Eremitul – Intelepciune, cautarea sufletului, introvertirea.10. Roata – Eparhia vietii, destinul bun sau rau.11. Justitia – Echilibrul sufletesc, aspecte legale.12. Spanzuratul – Renuntarea la marile puteri, intreruperile.13. Moartea – Schimbare, transformare, regenerare.14. Temperanta – Intelegere, organizare, rabdare, echilibru.15. Diavolul – Tentatia, inrobirea materiala, obligatia.16. Turnul – Renuntarea la egoism, dezintegrarea completa si/sau renasterea.17. Steaua – Sanatate, credinta, incurajarea.18. Luna – Tradarea, pericolele neasteptate, probleme spirituale, misterul, ocultismul.19. Soarele – Realizare, libertate, uniune, nasterea unui copil sau a unor noi idei.20. Judecata – Luminarea spirituala, deciziile, adevarul.21. Lumea – Succes pe toate planurile.

Nebunul

Imbracat in haine colorate si purtand tot ce are intr-o bocceluta, nebunul a plecat sa vada lumea,insotit de cainele sau si de o floare. El este calatorul liber care poate lua orice decizie vrea.Calatoreste, dar nu stie incotro merge. Nebunul simbolizeaza inocenta si optimismul, nepasareafata de consecintele propriilor actiuni. Arata ca forte interioare pozitive pot influenta subiectul inalegerile pe care le are de facut. Pe de alta parte nebunul arata ca alegerea facuta poate fi unaprosta.

Magicianul

Figura masculina, Magicianul poarta deasupra capului simbolul infinitului iar in mana o bagheta.Pe masa lui se afla o cupa, monede, o sabie si o bata, adica toate elementele tarotului.Magicianul reprezinta capacitatea de a transforma ideile in fapte, de a folosi abilitatile personale,atat pe cele practice cat si pe cele interpersonale si psihice. Pe scurt, este cartea increderii insine, dar poate arata si faptul ca folosirea abilitatilor personale in scopuri gresite atrage ghinionul.

Marea Preoteasa

Marea preoteasa inteleapta si ganditoare, aflata pe tronul sau este inconjurata de luna, doua florisi doi stalpi. Ea reprezinta principiile spirituale feminine ale cunoasterii, dragostei si comunicarii.Denota intelepciune, liniste, bun simt, intuitie. In sens rau, poate arata superficialitate, ignoranta,egoism si decizii gresite.

Imparateasa

Imparateasa, asezata pe tronul sau, in mijlocul unui camp cu fructe coapte, poarta o rochiedecorata cu rodii, o coroana din stele si un sceptru in mana. Langa tronul sau se afla un scut informa de inima, care este simbolul lui Venus. Imparateasa este o creatoare, fie ca e vorba de a crea viata, arta,afaceri sau povesti de dragoste.Imparateasa este simbolul fertilitatii, atat a corpului cat si a mintii, al recoltelor bogate si alnorocului. In sens negativ, ea arata lipsa de interes, pasivitatea, posesivitatea, gelozia.ImparatulImparatul este asezat pe tronul sau decorat cu ccranii de berbec si isi poarta in mana sceptrul. Elsimbolizeaza autoritate, control, incredere, implinire. Imparatul este stapan pe sentimentele siemotiile sale, este capabil sa-si puna in practica ideile si sa preia controlul asupra situatiei. Insens negativ, Imparatul arata slabiciunea caracterului, lipsa autocontrolului.

Marele Preot

Marele Preot este asezat pe tron, inconjurat de doi stalpi gemeni, doi supusi si doua cheiintersectate. Poarta coroana in trei puncte si un sceptru care se termina intr-o cruce tripla. Marelepreot este o figura papala, care pastreaza cheile lumii. El reprezinta actul de a te ridica deasupragrijilor lumesti, de a elibera abilitatile creative prin puterea divina. In sens negativ, Marele Preotarata vulnerabilitate, generozitate prosteasca.

Indragostitii

Indragostitii goi, reprezinta cuplul initial, in viatadinainte de pacat. Sunt vegheati de o figura inaripata, iar in spatele lor se afla Pomul Vietii siPomul Cunoasterii. Indragostitii reprezinta casatoria si prietenia, dar cartea are si un inteles mailarg, acela al responsabilitatii si al necesitatii de a face o alegere. In sens negativ, Indragostitiiarata cearta, despartire si frustrare.

Carul

Un cuceritor incoronat calatoreste intr-un car tras de doi sfincsi, unul alb si unul negru,insemnand binele si raul. Carul simbolizeaza controlul asupra tensiunii dintre lucruri opuse, olupta, iar la final o victorie castigata cu greu. De asemenea, poate simboliza o unuine acontrastelor. In sens negativ, Carul arata esecul, infrangerea, refuzul de a da piept cu realitatea.

Puterea

O femeiecu semnul infinitului deasupra capului tine in maini falcile unu leu, aratand ca are control deplinasupra lui. Leul poarta in jurul gatului o coroana din flori. Puterea simbolizeaza curaj, hotarare,incredere in sine, siguranta. Mesajul ei este ca nu trebuie sa te dai batut si sa incerci pana candvei reusi. In sens negativ, Puterea arata slabiciune, neputinta, boala, lipsa credintei.

Eremitul

Eremitul este un barbat in varsta, cu haine calugaresti, care tine in mana drepta un felinar si inmana stanga un toiag. Felinarul este simbol al cunoasterii oculte. Aceasta carte reprezintatendinta catre singuratate, meditatie in scopul de a descoperi sensul vietii. Arata tendinta de asuprima emotiile si teama de descoperire, prezice intalnirea unei persoane care va sfatuisubiectul si ii va arata calea ce trebuie urmata. In sens negativ, Eremitul denota imaturitate si lipsa intelepciunii.

Roata Norocului

Roata norocului se invarte in ceasul acelor de ceasornic, pazita de Sfinx si de alte creaturiinaripate. Litere ebraice si simboluri ale alchimistilor sunt scrise pe roata. Cartea simbolizeazasoarta, destinul, norocul, apropierea de rezolvarea unei probleme, miscarea, avansarea. Oschimbare va aparea din senin, o schimbare neasteptata, dar spre bine. In sens negativ, RoataNorocului arata incapacitatea de face sau de a accepta o schimbare.

Dreptatea

O femeie incoronata, asezata pe tron, tine in mana balanta dreptatii si o sabie grea, cu douataisuri. In unele variante de carti, ea este legata la ochi. Dreptatea arata corectitudinea, echilibrul, justitia. Inseamna ca subiectul trebuie sa raspunda pentru faptele sale.In sens negativ dreptatea simbolizeaza partinirea, acuzatiile false, lipsa de echilibru, nedreptatea.

Spanzuratul

Spanzuratul atarna legat cu un picior de o cruce Tau. Piciorul liber este indoit, formand un “4”, iar

mainile ii sunt legate la spate. Figura sa este linistita, fara a parea ca sufera. Aceasta carte arataca a venit timpulpentru meditatie, sacrificiu, daruire dar poate simboliza si o perioada linistita, in care toate stau peloc. Partea negativa a cartii este egoismul si imposibilitatea de a renunta la sine si de a puneparerile altora mai presus de cele proprii.

Moartea

Un schelet in haina neagra sau armura, pe un cal alb, tine in mana un steag reprezentand untrandafir alb pe un fond negru, dezolant. Oameni din toate categoriile ii cer indurare. De multe oriapare si un soare care rasare. Moartea simbolizeaza transformarea, curatarea a tot ce e vechipentru a face loc noului. Apare o schimbare majora, un nou inceput. Sensul negativ este acela destagnare, letargie.

Cumpatarea

Un inger inaripat, cu picioarele in apa unui rau tine in mana doua cupe, varsand un lichid dintr-una in alta. La orizont se vede soarele care rasare. Cumpatarea simbolizeaza moderatia,armonia, implinirea prin autocontrol. Poate arata si o combinatie fericita de elemente saupersoane sau gasirea echilibrului individual. In sens negativ, Cumpatarea arata conflictul deinterese, discordanta, dezbinarea.

Diavolul

Un diavol incornorat si inaripat sta pe un piedestal negru, tinand prizonieri un barbat si o femeie.Deasupra se afla pentagrama inversata. Diavolul reprezinta subordonarea, decaderea, lipsasuccesului, influenta negativa venita din afara, autodistrugerea. Subiectul pune bunastarea samateriala mai presus de binele celorlalti, ii lipseste umanitatea. Sensul invers este posibilitateaunei intelegeri spirituale, eliberarea.

Turnul

Un turn inalt se afla pe o stanca. Pe cer se vede un tranzet puternic, iar unul sau doi oameni caddin turn. Aceasta carte arata schimbarea completa si neasteptata – poate fi pur si smplu oschimbare a convingerilor – o intrerupere, niste evenimente neasteptate, dar importante.Subiectul va vedea aceasta schimbare ca pe o catastrofa, va fi ceva care ii va modifica radicalstilul de viata. Dar catastrofa aceasta poate fi urmata de o noua intelegere a lucrurilor, o noua intelepciune.

Steaua

O stea mare este inconjurata de altele mai mici, sub ea o femeia goala, ingenuncheata toarnaapa dintr-o urna inntr-un iaz, iar din cealalta urna pe pmanat. Steaua arata speranta, credinta,inspiratia divina, un amestec intre prezent si trecut, o oportunitate promitatoare si o sanatatebuna. Subiectul va gasi solutia pentru a depasi obstacole vechi. Sensul negative este boala,speranta neimplinita, ghinionul.

Luna

Luna plina se vede pe cer printre doi stalpi gemeni. Doi caini urla la luna pe malulunui rau, un crab iese din apa si priveste catre cer. Luna arata dezamagirea,intunericul, deziluzia, influentele nefaste. Subiectul tanjeste dupa implinire, darobstacole nevazute il impiedica sa o obtina. Trebuie sa fie foarte atent in perioada ceva urma.In sens invers, Luna arata ca dupa o perioada grea se va instala linistea si calmul.

Soarele

Soarele vegheaza asupra a unul sau doi copii care calaresc un cal alb. In spatele lorse afla un camp de floarea soarelui. Cartea arata satisfactie, implinire, bucurie, success, reusita. Este o carte pozitiva, care mai poate arata sifericirea in casnicie. Sensul invers este de nesiguranta,de pierderea unui lucru de valoare.

Judecata de Apoi

Un inger cu o trompeta sta deasupra mormintelor din care se ridica oameni.Pe fundalse vede un ocean.Cartea arata nevoia de cainta si iertare, izbavirea, renasterea,dezvoltarea. Poate insemna o dezvoltare spirituala a subiectului care devine mai bun,mai intelept. In sens negativ, Judecata arata dezamagire si probleme de sanatate.

Lumea

O femeie imbracata sta in interiorul unei coroane ovale. In maini tine doua bagheteidentice. In cele patru colturi ale cartii apar simbolurile apocalipsei: un inger, unvulture, un taur si un leu, paznicii adevarului. Lumea reprezinta perfectiunea,implinirea, succesul. Subiectul poate ajunge in sfarsit sa fie rasplatit pentru eforturilesale. Sensul negativ este teama de schimbare, esecul.

Arcana Minora

Arcana minora contine celelalte 56 de parti – cate 14 pentru fiecare culoare ca in orice alt joc decarti obisnuit. Aceste culori sunt etichetate diferit in functie de pachetul de carti, dar de obicei suntTrefla (foc, pasiune, creativitate), Pica (aer, intelect, comunicare), Cupa (apa, emotii, realtii,intuitie) and Caro (pamant, bani, domeniul material).Fiecare culoare contine cartile numerotate de la As pana la zece la care se adauga Valetul,Cavalerul, Regina si Regele, existand cateva moduri diferite de a interpreta partile minore dacaele apar in interpretare. Un mod de interpretare este de a vedea daca ele reprezinta stadii indezvoltarea personala prin prisma elementului si expresiei cartii.

Ierarhia cartilor are urmatoarea semnificatie:As – Incepatorii, sosirea unor lucruri noi si diferite2 – Alegeri, decizii3 – Organizare, pregatire4 – Securitate, sprijin5 – Provocari, flexibilitate6 – Intelegerea obiceiurilor si ciclurilor 7 – Individualitate, autodescoperire8 – A aduna idei, realizare, dezvoltare9 – Crestere, maturizare10 – Satisfactie, expresia finalaValetul – A-si incerca norocul, a riscaCavalerul – Directia, fortaRegina – Intelept, calificat, desteptRegele – Sfarsitul, abilitatea si capacitatea de a merge mai departe

Tipuri de Tarot:

“Oamenilor Pisica” (The Cat People Tarot) infatiseaza o imagine a tarilor indepartate,cutreierate de catre prototipuri mistice si companionii lor felinele. Aceste carti sunt un mijloc perfect de divinatie pentru visatori si idealisti si ofera marea sansa de a diviniza natura creatiei sia imaginatiei umane.

” Haindl” (The Haindl ) impleteste o suita de imagini reprezentand traditiile americane,Sfantul Graal, I Ching, Cabbala si Runele norvegiene si reprezinta o alegere pentru invataceipreocupati de misticism.

“Renascentist” (The Renaissance)este unul modern cu simbolurile culese dinanii eroicii si redate intr-un stil renascentist. Este o excelenta alegere pentru a cerceta problemelelegate de pasiune, autoritate si modul in care actioneaza gandirea umana.

“Rusesc” din Saint Petersburg este rezultatul muncii lui Yuri Shakov. Acest pachet de reprezinta o capodopera a picturii miniaturale rusesti – o piesa de arta rara. Imaginile generoase,intunecate conduc ele insele catre o interpretare mai stoica.

“William Blake” (The William Blake) exploreaza viziunea mistica si artistica arenumitului pictor si poet englez. Printr-o interpretare generoasa concentrata pe sarcina creatiei,a constituit pentru mult timp alegerea pentru artisti, scriitori, muzicieni si ganditori.

“Colman Smith” (The Colman Smith) este o reinventare moderna a clasicului  Rider Waite (Calaretul Alb), caruia i s-a infuzat prin desenul Pamelei Colman Smith, o linie moderna cucolori caracteristice epocii psihedelice.

“Noului Paladin” (The New Palladini ) a fost creat ca “o punte intre trecut si viitor”,folosind elemente din arta medievala, egipteana si moderna. Este una dintre variantele cele maipopulare pentru incepatorii in cititul Tarotului.

“Calaretului Alb” (The Rider Waite) este clasic si cel mai raspandit pachet cunoscut, bun pentru toate tipurile de divinatie. Este in special favorabil intrebarilor de natura mistica si problemelor care implica lumea in general.

“Sola Busca” (The Sola Busca) este o reproducere infrumusetata cu culori asingurului pachet gravat in metal cunoscut ca existent in sec. 15

Moduri de ghicit in carti:

Sunt mai multe moduri de ghicit in carti,enumeram:

“Cele 4 Viziuni” este o modalitate de impartire care ofera diferite cai de a analiza un obiect, opersoana sau o situatie. Este un mijloc puternic de a patrunde in interiorul subiectelor specificeale altor interpretari.

“Drumul ocolit” prevede calea din fata ta si alegerile pe care trebuie sa le faci. Este o impartirepentru situatii in care mai multe capcane te asteapta.

“Cele 3 Destine” este un mod exceptional de a trece dincolo de inaltul arc al trecului, prezentuluisi viitorului.

“Procesul Creatiei” este destinat in special pentru intelegerea naturii proiectului creatiei si pune inevidenta scanteia evolutiei componentelor sale.

“Hagall” reprezinta o modalitate de a revela calea evolutiei spirituale in situatii dificile. Este favorita misticilor si a celor care se confrunta cu provocarile majore ale vietii.

“Crucea si Triunghiul” constituie un mijloc puternic pentru cunoasterea situatiilor complexe. Este oimpartire plina de simboluri oculte.

“O singura Carte” este cea mai concisa dintre impartiri, folosita pentru a prevedea asumarea uneisituatii sau pentru a o reduce la un singur punct de vedere.

“Adevarul Ascuns” face previziuni despre atitudinile si sentimentele ascunse. Este folosit atuncicand avem probleme in confruntarea cu cineva sau ne este teama ca cineva se ascunde de noi.

“Relatiile” prevad interactiunea dintre 2 oameni sau entitati. Este aleasa pentru a raspunde la problemele legate de parteneriate in dragoste sau afaceri.

“Cele 2 Drumuri” analizeaza deciziile importante aflate in fata ta, posibilele venituri si fortele carete trag catre aceste venituri.”-explicatie si detaliere oferita de Alexandra Burca